Personvernpolicy

Personvernpolicy 2018-06-06T08:09:38+00:00

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) samler inn og bruker personopplysninger på nettstedet anb.no.

Avisenes Nyhetsbyrå AS er et heleid datterselskap av Stiftelsen LO Media og er forpliktet av LO Medias personvernerklæring.

Ansvarlig for all behandling av personopplysninger på dette nettstedet er LO Medias daglige leder:

LO Media
Postboks 8964, Youngstorget
0028 Oslo

Personopplysninger

ANB vil alltid følge norsk lovgivning, herunder personopplysningsloven og EUs forordning 2016/679 – General Data Protection Regulation (GDPR).

Vi vil ikke samle inn og/eller oppbevare opplysninger som kan identifisere deg direkte eller indirekte uten ditt samtykke. Vi kan garantere at vi aldri vil overlate eller selge personopplysninger om deg til noen andre. Vi vil heller aldri gi noen tilgang til områder hvor det måtte finnes opplysninger om deg utover det som er høyst nødvendig for å drifte og vedlikeholde våre tjenester.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Nettstedet bruker ikke informasjonskapsler (cookies) til å generere statistikk og ingen kan dermed spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Nettstedet bruker noen helt få anonymiserte informasjonskapsler for å kunne gi deg god funksjonalitet på nettsiden, f.eks. for å huske om du har valgt å skjule beskjeden om vår personvernpolicy. Ingen av disse programmene registerer eller lagrer noen form for informasjon om deg som person.

Alle informasjonskapsler kan du selv fjerne i din egen nettleser. Du kan også hindre at slike informasjonskapsler blir lagret:

> Internet Explorer
> Edge
> Chrome
> Firefox
> Safari
> iPhone/iPad/iPod

Nettstedet bruker også såkalt sesjonsbasert informasjonskapseler som bare lagres i arbeidsminnet på din datamaskin (RAM), og varer bare så lenge som nettleserøkten din. Disse informasjonskapslene benyttes for å forenkle din manøvrering rundt på nettstedet, f.eks. ved å huske forrige side du var inne på slik at du kan gå tilbake dit på en enkel måte. Når du stenger alle åpne nettleservinduer, eller slår maskinen helt av, vil den sesjonsbaserte informasjonskapselen bli borte for alltid.

Fotoarkiv

ANBs fotoarkiv ligger hos og driftes av LO Media som har egne servere plassert i Oslo. Selve arkivtjenesten benytter programvare fra det norske selskapet FotoWare AS.

Når en bruker blir tildelt adgang til fotoarkivet, blir brukeren registrert med et brukernavn, eget navn, epostadresse og navn på bedriften brukeren tilhører. Dette er informasjon som lagres for å sikre at bare personer med rettmessig adgang får tilgang til arkivbilder.

Det blir også registrert hvilke søk brukeren foretar og hvilke bilder som blir lastet ned. Dette er informasjon som lagres for å sikre at etterbruk av bilder skjer i henhold til inngåtte avtaler og lovbeskyttet opphavsrett.

Det er bare LO Medias systemadministrator som har tilgang til de registrerte opplysningene. Alle opplysninger slettes samtidig med brukerkontoen, f.eks. når brukeren slutter i bedriften denne er ansatt i.

Brukerregistrering

Bare brukere som er tildelt rettigheter fra en administrator, kan logge seg inn på nettsiden for å publisere eller endre innhold. Slike brukerne registereres med et brukernavn, eget navn og epostadresse i et felles brukerregister som alle administratorer på nettstedet har tilgang til.

Nettstedet bruker programmet Wordfence Security, levert av det USA-baserte programselskapet Defiant, for å beskytte selve påloggingen. Wordfence registererer IP-adressen til alle som ønsker å logge seg inn. Ved mistenkelig aktivitet, det vil normal si at noen gjør gjentatte forsøk på å logge seg inn med ugyldige passord, vil den aktuelle IP-adressen bli utestengt helt til nettsidens administrator manuelt har opphevet blokkeringen.

I Wordfence er det også aktivert et eget sikkerhetsfilter som varsler den enkelte bruker som vil logge seg inn, hvis denne benytter et passord som er registrert som lekket ved tidligere datainnbrudd hvor som helst i verden. Disse brukerne vil få beskjed om å bytte passord før de kan logge seg inn på nettstedet.

Wordfense/Defiant har for øvrig skriftelig forpliktet seg til å følge europeiske regler for håndtering av personopplysninger, også kjent som GDPR-forordningen.

Sist oppdatert: 29.05.2018

Privacy Policy Settings